Som nu många förmodligen vet om så har ju jag i flera år arbetat stenhårt med illustrerade romaner, det vill säga att jag inte har skrivit texterna, utan min gode vän Martin Simonson som är bosatt i Spanien och jobbar till vardags på universitet i Vitoria som lektor, men tillbringar sin lediga tid till översättningar och att skriva böcker. 

Vi påbörjade redan att kombinera bild och text för 4-5 år sedan, som blivit populärt utomlands men kanske inte slagit lika hårt i norden, men jag läste någonstans att nu inför man illustrerade fotoböcker som kategori och fantastiskt att man väljer att ta med en sådan kategori. 

Och jag har pratat om detta många gånger under mina föreläsningar om hur svårt det ibland kan vara att hitta bilder i text, för som oftast så får jag bokmanuset skickat till mig och sedan är det bara att påbörja jobbet. 

Men det senast projektet som vi nu har genomfört blev Tjernobyl, som blev både text och bild, men även musik, som en annan god vän gjorde Anders Rane på Vintage Loft Studios där han tonsatte hela utställning, så bild, text och musik, gensvaret blev mycket bra, men som sagt inte första gången jag och Anders har gjort detta, redan för 3-4 år sedan gjorde vi ett projekt som heter #Memorylane med musik designat till bilderna. 

Så självklart ska man försöka om man kan samarbeta med olika kreativa näringar som fotografer, författare, musiker etc etc, det blir iallafall många intressant idéer som man får upp i luften då!

https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Simonson

https://www.facebook.com/vintageloftstudio/