Tänkte att jag får börja det nya året med en summering på det gamla året 2020. 

Fotografiskt sett så började året lysande med ett flertal utställningar med Tjernobyl både i Strömstad, Uppsala mfl ställen samt ett otaliga föreläsningar innan Covid-19 slog till med full kraft i världen och ställde in alla föreläsningar som var bokade, men trots allt så kan jag summera föreläsningarna till ödmjuka 13 online och lyckades klämma ihop 6 fysiska föreläsningar innan man blev instängd.

Hade till och med en Corona säker workshop, och en annan workshop i Uppsala innan allt hände, och nu är det snart dags för ytterligare en workshop där ödehus står i fokus, men om man är snabb nog så kan man knipa en plats på den extra insatta ödehus workshopen ”länk finns i slutet”.

Plus att jag har mentorskaps kursen som både forsätter, men även nya deltagare har bokat in sig, plus att bokningar för föreläsningar har börjat komma in igen. 

Sedan skissar jag på en workshop ”lär dig filma med din systemkamera” den kommer lära dig hur man tänker i sekvenser från början till slut, och hur man redigerar enklast möjligast i början för att få den där extra glädjen och motivationen till att fortsätta med att filma. 

Men trots allt så är jag bara en vanlig dödlig individ som har familj att tänka på, så jag har knegat även på vanligt arbete förra året, otroligt tacksam över det och att jag har mina rötter från en lantbruks släkt där man är van att spotta i nävarna och arbeta med vad som helst, men med vila från kameran föds alltid nya idéer och i mitt fall blev filmning det jag plockade upp igen, så jag har filmat lite blandade saker för att få inkomst, men även startat egna projekt både finansierade och ett mer ideellt filmprojekt som jag finner viktigt. 

Ett av projekten är att filma Pandemin när den härjar, och inte dokumentera i efterhand som man ofta gör, så filmen fokuserar på tre aspekter,
Näringslivet med handel etc.
Det mänskliga perspektivet; den vanlig personen som kanske har förlorat någon anhörig eller den som blivet permitterad m.m.
Och den sista delen är samhällsberedskapen; den som jobbar från Ambulans till Polis eller kanske tandläkaren till skolan, och ur ett politiks perspektiv, hur har det varit? kan man redan nu se vad man skulle kunna ha gjort annorlunda? eller vad tänker man i det stora hela runt denna pandemi, Projektet är redan igång och det har filmats väldigt mycket, så vi räknar med att vara klar lagom till sommaren. 

Det andra projektet är mer ett konstnärligt sådant och det är att göra något runt alla ödehus som jag finner otroligt vackra, men samtidigt väldigt tragiskt att det kan gå så långt att dom bara lämnas vind för våg där tidens tand nöter ner platserna mer och mer för varje år, och hur naturen tar tillbaka sin plats ”Cirkeln är sluten” skulle jag nog uttrycka det som, i det här projektet försöker jag på något sätt föra in min stillbilds stil i rörlig form, något dystopiskt men ändå vackert och lite skräckfyllt, självklart några scener är first person View filmat så är ändå en handling i filmen och en story för den, och mer vill jag inte avslöja runt det här, men en sak är säker det blir bara mer och mer film uppdrag så väldigt glad att man inte avskräcks att göra nya saker, tror gemene man lyssnar för mycket på personer runtomkring ”att det kan du inte lyckas med”, och särskilt i fotokretsar där jag ser att jantelagen är påtaglig, så lyssna inte på andra för mycket och bara kör så det ryker  är mitt råd. 

För som vanligt är jag mer eller mindre van med att jobba i min egen lilla värld, har från dag 1 när jag började fotografera redan haft en plan och den håller jag mig till än idag, 

planen var från starten att köra mitt eget race och inte fokusera på vad andra fotografer tycker och tänker om mina bilder, kan låta konstigt men kan lätt bli en klubb för inbördes beundran om man gillar sådant, helt okey att göra men för min del så handlar det om en konstform och ett skapande och där allt är tillåtet, och där kreativitet ska få utlopp och använda kameran som ett målarverktyg, och där jag ska kunna känna mig nöjd och tillfreds med vad jag har skapat. 

Så om man är nyfiken på lite länkar till olika tidningar jag varit med i det senaste så kommer jag uppdatera här på hemsidan så man lätt hittar dom, kommer försöka hålla lågan uppe med att posta bilder här och även på mina sociala medier men ack vad jag är trött på sociala medier och innehållet där, önskar mer kreativt, mindre skryt och positivare nyheter på dom plattformarna skulle jag blir super glad men till dom som orkar läsa ända hit ner så ta med er orden ” Skit i vad andra säger och bara KÖR”. 

https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fotoresa-surrealistiska-skogar-och-odehus-26-28-februari-2021/ Fullbokad väntlista 

https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fotoresa-surrealistiska-skogar-och-odehus-5-7-mars-2021/ Extra insatt 

https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fotoresa-tjernobyl-12-16-april-2021/