Den perfekta bilden hur är den egentligen? Det är nog en fråga som många ställer sig, särskilt när man upptäcker den nobla konsten att ta bilder. 

Så vad är en bra bild? är det bilden där exponeringen sitter exakt och man noga har arbetat med sin bild i Lightroom eller Photoshop eller vad man nu jobbar i för program, allt beror sig på vem man frågar, och det är okey att man tycker olika om bild, jag kan också finna en bild bra när den är tekniskt fulländad och man har tänkt igenom bilden från början till slut, men oavsett är en bra bild den du själv gillar och är nöjd över. 

För min egen del så lämnade jag allt det bakom mig för länge sedan, speciellt vad andra fotografer anser om mina alster är något jag inte har tänkt på dom senast 5 åren, möjligen så har det kanske gjort mig mindre omtyckt bland andra fotografer men det är något jag inte lägger någon större vikt vid, för tidigt bestämde jag mig för att köra mitt eget race och hålla mig vid det och inte lägga fokus på vad andra anser om min bilder, tror det var någon gång under den resan som jag började utveckla mitt eget bildspråk och som jag fortfarande experimenterar runtomkring och hittar nya vägar framåt i skapandet. 

Jag brukar ofta säga under mina föreläsningar att jag ser det som fri konst eller fri lek, om man ser skapandet på det viset så blir det dom bästa bilderna, iallafall i mitt tycke, lite som man nollställt hjärnan och bara leker fram sina alster, funkar kanske inte för alla men för min egen del så funkar det utomordentligt bra, för man vill inte fastna i samma hjulspår som alla andra utan hitta sitt eget bildspråk.

Så mitt råd är att strunta i vad andra anser och bara kör, för jag lovar det är först då utvecklingen kommer, och sist det viktigaste glöm inte bort att ha roligt.